Friday, 29 April 2011

28/4/2011 :)

 28 april adalah antara hari yang paling seronok sebab banyak benda yang aku lalui sebagai seorang pelajar hanya dalam satu hari. Kalau korang nak tahu apa yang seronok sangat tu silakan lah rajin – rajinkan mata korang membaca eh :)

first mengenai PERTANDINGAN WIRING untuk kelas electrical wiring and troubleshooting, kita orang jalankan pertandingan ni macam biasa kat lab fizik and as usual satu team mesti ada dua orang dan aku satu team dengan syafiq lak kali ni. Aku kira bertuah jugalah sebab syafiq offer aku satu team dengan dia dan dia dah plan strategi awal – awal lagi okay, aku cuma perlu ikut dan pasang sahaja.  Dah nama pun PERTANDINGAN kan, so kerja – kerja kita orang pun kena lah k r e a t i f dan t e p a t pada masanya. Apa – apa pun kita orang adalah team kedua yang siap dan semua berjalan dengan lancar seperti yang dirancang :)



Ini lah hasil dari struktur plan yang dibuat oleh syafiq, kecil je ruang yang digunakan. Sesuai dengan aku yang agak – agak tak cukup ketinggian ni kan. Comel je. Gud job apitt! ;D


TADAA! Keputusannya kita orang punya lulus tanpa sebarang masalah. Bangga kot sebab ni first time aku siap awal, kalau lab biasa siapa – siapa yang satu team dengan aku mesti akhir sekali yang siap. Tak akhir pun second last. Hahaha! BALA~ BALA~


Yang bawah ni hasil dari team  lain lak.


Ini  team Siong dengan Muazzam, gila budak – budak ni. Time buat wiring ni ada je benda nak bahan aku. AH GUA btol! Hahahah *joke. Gila – gila pun dorang lah first team yang siap eh.



Haa yang ni lak team Azizi dengan Acap, dorang team yang ketiga siap.
p/s : Azizi, senyum lebar kau eh da berjaya. Hahaha :P



Team Danial dengan Fahmi merupakan team yang last siap. Sebenarnya ada lagi dua team yang tak buat sebab dorang ada event time ni. So dorang kena buat masa lab yang seterusnya lah.


Memang seronok time ni sebab semua yang aku buat aku faham berbanding lab –lab yang lepas. Aku harap En Zaki bagi aku markah yang cantik – cantik lah kan, barulah GEMPAK wok! Hahaha ;D




Lepas tengahari lak kita orang mula kelam – kabut dengan hal presentation untuk kelas sistem komunikasi, tajuk presentation kita orang adalah perkembangan sistem komunikasi dari dahulu hingga kini. Tapi apa – apa pun kita orang still dapat handle semua masalah yang timbul. Masa presentation semua berjalan dengan lancar dan untuk sesi question & answer pun kita orang dapat jawab semua pertanyaan. Perasaan kita orang masa tu memang seronok habis lah sebab kita orang merupakan group yang terbaik dari group – group yang lain. Boleh senyum sampai telinga dah :)


Haih SUMPAH seronok time ni. TEAMWORK adalah SANGAT – SANGAT PENTING dalam sesebuah kumpulan. Ingat tu ye ;) Semua stok muka – muka puas hati, heee~


Malam lak aku keluar lepak dengan wann kat KFC EXTREAM PARK. Ni first time aku keluar dengan dia, kalau korang tengok aku jalan dengan dia kan dah macam aku adik dia abang tahu tak. Haih wann, asal wann tinggi sgt ha? Meh bak sini sikit tulang tu bagi sis. Sakit tengkuk sis lah nak pandang atas. Hahaha! :D



Bergambar pada masa yang sama, SMART tak? Hehehe~ kalau nak tahu walaupun kita orang first time lepak sama aku tak rasa segan langsung dengan dia. Bila Nampak dia kat bawah hostel tengah tunggu aku benda pertama aku buat gelak – gelak panggil dia. Kalau lah aku salah orang time tu rasa – rasa malu tak? :P


Terima kasih dekat pak Kentucky ye sebab memberi senyuman dari awal hingga akhir.

p/s : air mirinda strawberry ;D

satu hari yang lengkap walaupun aku tak cukup tidur tapi aku rasa seronok sangat sebab dapat kawan – kawan baru yang AWESOME :) dan kawan – kawan aku yang masih setia and still nak berkawan dengan aku lagi. I LOVE U LAH KORANG! ;D

"My friends are my estate."





4 comments: